Relingi, kiedys na poczatku byly opisywane. Jak zdejmie sie podsufitke, to tam widac, w ktrych miejscach ma sie to przykrecic i przebic(przewiercic) Ta listwa chyba moze zostac.
Zacinajaca się szyba w drzwiach kierowcy
Zwiń
X
-
Zacinajaca się szyba w drzwiach kierowcy
Mam problem z elektryczną szybą w drzwiach kierowcy.
Jak ją otworzę to podczas zamykania w około 2/3 wysokości coś delikatnie puka i nieraz szyba zjeżdża spowrotem w dół. Poza tym jak ja otworzę to strasznie brzęczy podczas zamykania i jazdy podziurach (jak w starym polonezie).
Moze ktoś zna lekarstwo na uleczenie mojej szyby. Bywa to denerwujace i wkurzajace jak trzeba po 2 - 3 razy zamykać szybę a ona sie ciągle otwiera.
Prosze o pomoc.
Pozdr All
-
-
Zamieszczone przez Jackalsprawdz plastiki, ktore mocuja szybe do prowadnicy... prawdopodobnie sa popekane
miałem tak w mkIV (problem wystąpił przy przebiegu 270kkm):
- w prawych drzwiach powodem były popękane uchwyty szyby
- w lewych wytarte rolki prowadzące linkę
problem rozwiązałem kupując na giełdzie w Poznaniu "komplet naprawczy podnośnika szyby" za 100pln.
poza "drugim obiegiem" poszczególne elementy podnośnika szyby są niedostępne, w ASO tylko kompletny - ceny nie podaję bo forum czytają zapewne osoby o słabym sercu
5,5l/100
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jackalostatnio kupowalem jeden mechanizm do podnoszenia szyb bez silniczka, teraz juz musze drugi... koszt takiej zabawy to 240 pln w ASO wiec nie jest najgorzej.
komplet newralgicznych "plastików" z giełdy był na obie strony więc po 5 dych na drzwi
a w ASO vw chcieli 650pln za jeden podnośnik (w 2003 roku)5,5l/100
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftAle plastiki nowe mozna na Allegro kupic za 99zl tylko nie wiem jak z jakoscia tego :|bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted:
Perfect service by DobryGrzesWawa
Komentarz
-
-
u m,nie było identycznie...szyba sie przycinąław 2/3, wracąła, brzeczała i wogule........uszkodził sie ten plastik trzymajacy szybę do szyny.....problem rozwiązałem kupując za 5 gr tyrtyrkie( które jak wiadomo wszem i wobec są pdstawą profi tuningu w naszym karaju :szeroki_usmiech) ...która nastepnie przymocowałem tenże plastik do uchwytu w szynie......zrobiłem juz prawie 10 tys na tym patencie i cały czas działa a szyba zamyka sie jak nowa. :lol:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EŁproblem rozwiązałem kupując za 5 gr tyrtyrkie( które jak wiadomo wszem i wobec są pdstawą profi tuningu w naszym karaju :szeroki_usmiech) ...która nastepnie przymocowałem tenże plastik do uchwytu w szynie......zrobiłem juz prawie 10 tys na tym patencie i cały czas działa a szyba zamyka sie jak nowa. :lol:Octavia Kombi ASV 114KM 256Nm @ 148KM 330Nm by ALI - polecam tego tunera...
Komentarz
-
-
Mam problem z elektryczną szybą w drzwiach kierowcy.
Jak ją otworzę to podczas zamykania w około 2/3 wysokości coś delikatnie puka i nieraz szyba zjeżdża spowrotem w dół. Poza tym jak ja otworzę to strasznie brzęczy podczas zamykania i jazdy podziurach (jak w starym polonezie).
Po jakimś czasie (i po gwarancji) czasem mam tak samo w sensie samego drżenia
Komentarz
-
Komentarz